8 tips om fit te blijven tijdens kantoorwerk!

8 tips om fit te blijven tijdens kantoorwerk!

Wanneer je een kantoorbaan hebt kan het een uitdaging zijn om voldoende te bewegen gedurende de dag.

Hier zijn enkele tips om fit te blijven tijdens kantoorwerk

1. Regelmatig bewegen: probeer regelmatig te bewegen, bijvoorbeeld elke 30 minuten. Maak gebruik van pauzes om wat eenvoudige rek- en strekoefeningen te doen. Probeer ook actief te blijven tijdens vergaderingen door bijvoorbeeld op te staan of rond te lopen terwijl je praat.

2. Goede werkplek: Zorg ervoor dat je een ergonomische werkplek hebt met een comfortabele stoel en een bureau op de juiste hoogte. Dit helpt bij het behouden van een goede houding en het voorkomen van rug- en nekklachten.

3. Gezonde voeding: Zorg voor gezonde voeding tijdens je werkdag. Vermijd het eten van te veel snacks en kies in plaats daarvan voor gezonde opties zoals vers fruit, groenten, noten en yoghurt (bron).

4. Wees actief tijdens de pauze: Maak optimaal gebruik van je lunchpauze om actief te zijn. Ga een stuk wandelen buiten het kantoor. Dit helpt niet alleen om fysiek actief te blijven, maar kan ook helpen om stress te verminderen en de productiviteit te verhogen.

5. Staand bureau of zit-sta-werkplek: Onderzoek van de Mayo heeft aangetoond dat 6 uur per dag staan in plaats van zitten, gewichtstoename kan helpen voorkomen. Dit is dus een makkelijk manier om fit te blijven tijdens kantoorwerk.

6. Trap in plaats van lift: Neem de trap in plaats van de lift wanneer je de mogelijkheid hebt. Trappenlopen is een eenvoudige manier om wat extra beweging in je dag te krijgen.

7. Fitness op het werk: Als je de ruimte en middelen hebt, kun je overwegen om fitnessapparatuur zoals een hometrainer of een balanskussen op kantoor te plaatsen. Dit stelt je in staat om tijdens je werkdag kort te bewegen en je spieren actief te houden.

8. Lopend telefoneren: Als je telefoongesprekken hebt, probeer dan rond te lopen tijdens het telefoneren in plaats van zittend. Dit kan helpen om je lichaam in beweging te houden en calorieën te verbranden.

Onthoud dat het belangrijk is om kleine veranderingen aan te brengen in je dagelijkse routine en consistent te blijven. Een combinatie van beweging, gezonde voeding en ergonomische gewoonten kan je helpen fit te blijven tijdens kantoorwerk.