Klanten die niet betalen? Onderneem stappen!

Klanten die niet betalen? Onderneem stappen!

Iedere ondernemer komt helaas wel eens in de situatie terecht, dat hij of zij te maken krijgt met een factuur die onbetaald blijft. Dit kan zeer frustrerend zijn en veel tijd en kosten met zich meebrengen. Het incasseren van onbetaalde rekeningen is voor veel ondernemers een tijdrovende en stressvolle ervaring, die afleidt van de bedrijfsprocessen en zelfs ten koste kan gaan van je werkplezier als ondernemer. Vind jij een betalingsherinnering sturen al vervelend? Dan wordt het hoog tijd om je debiteurenbeheer uit te gaan besteden. In onderstaand blog bespreken we de voordelen van het inzetten van een incasso advocaat, die je kan helpen om onbetaalde facturen betaald te krijgen. De ideale weg om je geld binnen te krijgen, maar ook om je klanten aan boord te houden. Ideaal toch?

Een incasso advocaat inschakelen 

Als een klant niet binnen de afgesproken termijn betaalt voor een levering of een dienst, is het altijd het beste om contact op te nemen met een incasso advocaat. Deze advocaat zal de situatie evalueren en besluiten of een juridisch traject mogelijk en/of noodzakelijk is. Door een incasso advocaat in te schakelen, kunnen ondernemers hun geld incasseren zonder dat er schade ontstaat op het gebied van de relatie met de klant. Als het bijvoorbeeld een grote klant betreft die achterloopt met betalingen, kan dit de bedrijfsvoering in gevaar brengen als deze klant besluit om weg te gaan. Aan de andere kant wil je natuurlijk wel gewoon je geld ontvangen waar je recht op hebt. Een advocaat is onafhankelijk, spreekt de taal van de wet en heeft veel geduld. Deze eigenschappen zijn ideaal om op een slimme manier als ondernemer je factuur betaald te krijgen, maar aan de andere kant wel je klant binnenboord te houden.

No cure no pay

Een andere optie om geld te incasseren is op ‘no cure no pay incasso’ basis. Hierbij betaal je pas een incasso advocaat, wanneer de klant de achterstallige factuur betaald heeft. Een voordeel van het inzetten van deze methode, is dat je vooraf weet waar je aan toe bent. Als het bijvoorbeeld een langlopend verhaal wordt om een factuur betaald te krijgen, hoef je niet bang te zijn dat je hier tussentijds een hoge rekening van de advocaat voor zult ontvangen. Tweede voordeel is dat de advocaat zich maximaal in zal spannen, als de factuur immers niet betaald wordt, krijgt de advocaat ook geen geld.