Stappenplan voor het verhuizen van je Wordpress website

Stappenplan voor het verhuizen van je Wordpress website

Het verhuizen van een Wordpress website kan een ingewikkeld proces zijn, maar met de juiste stappen en voorbereiding kan het soepel verlopen. In dit stappenplan zullen we de belangrijkste stappen bespreken die je moet volgen om je Wordpress website succesvol te verhuizen naar een nieuwe hostingprovider of domeinnaam.

1. Maak een back-up van je website

Het is altijd belangrijk om een back-up te maken van je Wordpress website voordat je begint met het verhuizen ervan. Dit zorgt ervoor dat je een kopie hebt van alle bestanden, databases en instellingen, mocht er iets fout gaan tijdens het verhuisproces.

2. Exporteer je Wordpress database

Voordat je begint met het verhuizen van je website, moet je eerst je Wordpress database exporteren. Dit kun je doen via een tool zoals phpMyAdmin of via een plugin zoals WP Migrate DB. Zorg ervoor dat je de SQL dump van je database opslaat op een veilige locatie.

3. Verhuis je bestanden naar de nieuwe server

Nu je een back-up hebt van je website en een export van je database, is het tijd om je bestanden te verhuizen naar de nieuwe server. Dit kun je doen via een FTP-programma zoals FileZilla. Zorg ervoor dat je alle bestanden, inclusief de Wordpress core bestanden, plugins, thema's en uploads, verplaatst naar de juiste locatie op de nieuwe server.

4. Importeer je Wordpress database

Met je bestanden verhuisd naar de nieuwe server, is het nu tijd om je Wordpress database te importeren. Maak een nieuwe database aan op de nieuwe server en importeer de SQL dump die je in stap 2 hebt gemaakt. Vergeet niet om de databasegegevens in je wp-config.php bestand aan te passen naar de gegevens van de nieuwe database.

5. Update je permalinks en controleer je website

Na het verhuizen van je bestanden en database, is het belangrijk om je permalinks te updaten in Wordpress instellingen. Ga naar de permalinks pagina en sla de instellingen op om ervoor te zorgen dat alle URLs correct worden doorgestuurd. Controleer vervolgens je website grondig om er zeker van te zijn dat alles correct is overgezet en functioneert zoals verwacht.

Het verhuizen van je Wordpress website kan een uitdagend proces zijn, maar met dit stappenplan moet je in staat zijn om de verhuizing succesvol uit te voeren. Door een back-up te maken, je bestanden en database te verhuizen en alles grondig te controleren, kun je ervoor zorgen dat je website zonder problemen operationeel is op zijn nieuwe locatie. Volg deze stappen zorgvuldig en geniet van je vernieuwde Wordpress website op zijn nieuwe plek!