Laadpas van je werk gebruiken op vakantie, mag dat?

Laadpas van je werk gebruiken op vakantie, mag dat?

Heb jij een elektrische auto van de zaak? En heb je hier ook een laadpas voor gekregen om onderweg mee op te kunnen laden? Dat is natuurlijk ideaal; met zo’n pas hoef je geen geld voor te schieten en heb je geen gedoe met bonnetjes die je weer in moet leveren op kantoor. Ga je binnenkort op vakantie en ben je benieuwd of je deze laadpas ook op vakantie mag gebruiken? Hieronder kun je lezen hoe dit precies werkt!

Gebruik van een laadpas van de zaak tijdens je vakantie

Uiteindelijk bepaalt jouw werkgever of jij de laadpas mag gebruiken tijdens je vakantie. Je kunt hier het beste even navraag over doen bij de HR-afdeling om te vragen hoe bij jouw bedrijf de specifieke regels hierover zijn. Vaak is dit vastgelegd in een protocol, zodat het voor iedereen duidelijk is hoe dit bij jouw bedrijf werkt. Is het je niet duidelijk of werk je bij een klein bedrijf waarin een dergelijk protocol niet voor handen is? Vraag het dan gewoon aan je werkgever hoe dit precies zit! Heb je een Chargemap laadpas? Dan heb je geluk, want met deze pas kun je op heel veel plekken opladen in Europa, ideaal om mee op vakantie gaan dus. Of je de stroom moet die je laadt moet betalen aan je werkgever, wordt dus bepaald door het protocol op dit gebied of de specifieke afspraken die jij met je werkgever gaat maken!

Naar Duitsland met de elektrische auto

Ben je van plan om naar Duitsland te gaan met je elektrische auto? Dan weet je zeker dat je volop gaat genieten van een heerlijke tijd. Duitsland staat garant voor een afwisselende vakantie, in dit grote land vind je namelijk veel historie, prachtige bezienswaardigheden en schitterende natuur. Ook staat Duitsland bekend om zijn uitstekende keuken en heerlijke bier. Dol op braadworsten en grote volksfeesten? Dan kun je in Duitsland je hart ophalen. Steden als Hamburg, Berlijn en Bremen zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken. Met je elektrische auto in Duitsland opladen is prima te doen; er zijn veel oplaadpunten, zowel langs de snelweg als bij hotels en vakantieparken. Dat wordt heerlijk genieten in Duitsland!