Wat zijn autolockdozen en wat is het effect voor de e-commerce?

Wat zijn autolockdozen en wat is het effect voor de e-commerce?

Het afgelopen jaar is er steeds meer interesse ontstaan in verzenddozen met een automatische sluiting voor het verwerken van direct-to-consumer (DTC) bestellingen. Deze dozen hebben verschillende namen, maar de bekendste zijn autolockdozen. Laten we eens kijken wat deze dozen precies zijn, welke voordelen ze hebben en of er ook nadelen zijn. Lees verder!

Wat maakt deze doos anders?

In tegenstelling tot andere soorten dozen, zoals die met meerdere bodemkleppen die tape nodig hebben om ze dicht te plakken, en dozen zonder onderste naad, hebben autolockdozen kleppen aan de onderkant die in elkaar passen wanneer je ze op de juiste manier vouwt. Dit zorgt ervoor dat ze stevig dicht blijven, zelfs als ze zware spullen bevatten tijdens het verzenden, zonder dat je tape of lijm nodig hebt.

De voordelen van autolockdozen

Het belangrijkste voordeel van autolockdozen bestellen is dat je geen tape nodig hebt. Normaal gesproken is tape niet erg duur, maar soms twijfel je over de stevigheid van de tape, dus gebruik je extra lagen om er zeker van te zijn dat de bodem van de doos niet scheurt tijdens het transport. Als er problemen zijn met de tape, is meer tape toevoegen niet echt een goede oplossing. Het grootste voordeel van autolockdozen is dat ze veel tijd besparen bij het in elkaar zetten van de dozen. Snellere assemblage betekent lagere kosten per eenheid, wat kan oplopen als je grote hoeveelheden dozen nodig hebt. Je kunt jouw verpakkingspartner vragen (indien je er een hebt) om uit te rekenen hoeveel je kunt besparen door autolockdozen te gebruiken.

Zijn er ook nadelen?

Autolockdozen hebben enkele nadelen in vergelijking met gewone dozen met tape. Ze vergen wat oefening om goed in elkaar te zetten, maar eens je het onder de knie hebt, gaat het snel en gemakkelijk. Een ander nadeel is dat ze geen gladde binnenkant hebben, wat voor sommige producten niet ideaal is. Denk aan papieren items zoals boekjes of paperclips. Bovendien zijn ze mogelijk niet geschikt voor producten die rechtop staan of niet stabiel zijn. Als je twijfelt of autolockdozen geschikt zijn voor jouw product, kun je eens advies inwinnen bij een bedrijf dat deze dozen verkoopt. Zij kunnen dan naar je producten kijken om erachter te komen of ze geschikt zijn en eventueel een proefmodel voor je maken zodat je het zelf kunt testen.