Wat kan agile werken jouw bedrijf opleveren?

Wat kan agile werken jouw bedrijf opleveren?

Heb je het idee dat sommige projecten in jouw bedrijf te stroef verlopen? Dat er teveel onnodige kosten worden gemaakt om een project te doen slagen? Agile werken zorgt ervoor dat in kleine stappen wordt gewerkt binnen een project waardoor het geheel beter controleerbaar wordt. Dit leidt uiteindelijk tot lagere kosten, een betere werksfeer en betere controle voor jou als ondernemer. Iets voor jou?

Meer grip op de zaak

Projecten die lang duren kunnen vaak binnen een organisatie voor veel irritaties zorgen. De kosten vliegen de pan uit, het is vaak onduidelijk waarom stappen langer duren dan gepland en bovendien ontbreekt het bij de directie vaak ook nog aan goede managementinformatie. Agile werken zorgt er juist voor dat projecten in kleine deeltjes worden geknipt, waardoor deze irritaties veel minder zullen zijn. Als er iets misloopt, is het immers in het kleine deeltje van het project waar op dat moment wordt gewerkt. Gaat er hier iets mis, dan zal er weinig tijd verloren gaan als we kijken naar het totale project. Dat geldt uiteraard ook voor het kostenplaatje wat hier aanhangt. 

Gemotiveerde werknemers

Het voordeel van agile werken, is dat het voor werknemers ook veel leuker is. Omdat er wordt gewerkt in overzichtelijke stukjes binnen een project, worden er vaker zaken afgerond. Dit geeft het gevoel dat er steeds een succesje wordt behaald, wat motiveert om weer naar het volgende onderdeel te gaan. Het kan nog weleens voorkomen dat een projectteam niet lekker functioneert, waardoor dit een heel project lang kan irriteren. Door agile te werken, kan hier snel op worden ingegrepen, door bijvoorbeeld voor een volgend projectonderdeel voor een andere teamsamenstelling te kiezen.

Goede managementinformatie

Door te kiezen voor goede software van Prinzi, heb je als ondernemer altijd goed overzicht hoe de voortgang is van het totale projecten en de onderdelen hiervan. Hiermee behoud je altijd het overzicht en kun je ingrijpen wanneer dit nodig is. Ook zul je merken dat de gemiddelde kosten lager zullen liggen per project en dat je medewerkers meer motivatie hebben. Zo verdient deze manier van werken, zichzelf ook nog eens terug! Is agile werken ook iets voor jouw bedrijf?