Zo kun je de vloer van jouw kantoor schadevrij houden

Zo kun je de vloer van jouw kantoor schadevrij houden

Als ondernemer wil je natuurlijk dat jouw kantoor er mooi en professioneel uitziet. De vloer is een belangrijk onderdeel van de uitstraling van jouw kantoor en daarom is het belangrijk om deze goed te onderhouden en beschermen. Vooral op kantoren waar veel gebruik wordt gemaakt van bureaustoelen kan de vloer snel beschadigen. In dit artikel geven we je een aantal tips om de vloer van jouw kantoor schadevrij te houden.

Investeer in een vloerbeschermer

Een vloerbeschermer bureaustoel kopen is een handig hulpmiddel om de vloer van jouw kantoor te beschermen tegen schade. Een vloerbeschermer is meestal gemaakt van transparant kunststof en heeft de vorm van een mat die je onder je bureau en bureaustoel plaatst. De vloerbeschermer vangt de bewegingen van de bureaustoel op en voorkomt zo krassen en slijtage aan de vloer. Een vloerbeschermer is gemakkelijk schoon te maken en gaat vaak jaren mee. Je kunt een vloerbeschermer voor jouw kantoor eenvoudig online bestellen of bij een speciaalzaak kopen.

Kies de juiste wielen voor je bureaustoelen

Naast een vloerbeschermer is het ook belangrijk om de juiste wielen te kiezen voor je bureaustoelen. Standaard wielen kunnen krassen en slijtage veroorzaken, vooral op een kwetsbare vloer zoals laminaat of parket. Speciale bureaustoelwielen zijn gemaakt van zacht materiaal en laten geen sporen achter op de vloer. Deze wielen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zijn gemakkelijk te monteren op de bureaustoel. Door te investeren in kwalitatieve bureaustoelwielen kun je schade aan de vloer voorkomen.

Regelmatig schoonmaken

Een schone vloer ziet er niet alleen mooi uit, maar helpt ook om schade te voorkomen. Zand, stof en vuil kunnen namelijk de vloer beschadigen als ze onder de wielen van de bureaustoel terecht komen. Besteed daarom regelmatig tijd aan het schoonmaken van de vloer in jouw kantoor. Stofzuig de vloer minstens eens per week en dweil deze regelmatig. Zorg er ook voor dat je een goede deurmat plaatst bij de ingang van het kantoor, zodat het meeste vuil al buiten blijft.

Voorkom vocht op de vloer

Vocht is funest voor veel soorten vloeren, vooral als het langere tijd op de vloer blijft liggen. Zorg er daarom voor dat er geen water op de vloer komt en droog eventuele vochtige plekken zo snel mogelijk op. Plaats bijvoorbeeld een paraplustandaard bij de ingang of gebruik een waterdichte vloermat. Mocht er toch water gemorst worden, dep het dan zo snel mogelijk op met een droge doek of papier. Zo voorkom je dat vocht in de vloer trekt en schade veroorzaakt.

Bescherm de vloer tijdens verbouwingen

Als je van plan bent om in jouw kantoor te gaan verbouwen, is het extra belangrijk om de vloer goed te beschermen. Verbouwingen kunnen namelijk voor veel schade zorgen, zoals krassen door het verplaatsen van meubels of vlekken door verf of andere bouwmaterialen. Tijdens een verbouwing kun je bijvoorbeeld kiezen voor tijdelijke vloerbeschermers zoals afdekfolie of stucloper. Deze beschermingsmaterialen zijn gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen, en voorkomen zo onnodige schade aan de vloer.

Met deze tips kun je de vloer van jouw kantoor schadevrij houden en ervoor zorgen dat deze er altijd netjes en professioneel uitziet. Investeer in een vloerbeschermer, kies de juiste wielen voor je bureaustoelen, maak regelmatig schoon, voorkom vocht op de vloer en bescherm de vloer tijdens verbouwingen. Op deze manier kun je lang genieten van een mooie en onbeschadigde vloer in jouw kantoor.